English version of this page Version francaise de cette page German version of this page 

Cazare si croaziere in Delta Dunarii, pe hotelurile plutitoare Anastasia 1 si 2


Aproape de Letea

Aproape de Letea

Peisaj

Peisaj

Gaste pelicani

Gaste pelicani

Alti boboci

Alti boboci

Canalul Rosu

Canalul Rosu

mai multe fotografii

Croaziera de 4 zile in Delta Dunarii

Ziua 1:

Sosire la Murighiol - punctul de plecare (la aproximativ 40 km de resedinta judetului Tulcea) - intalnire la sosire. Transfer cu barci cu motor de la Murighiol la hotelul plutitor - Anastasia. Cazare si check in. Bine ati venit la masa de seara.

Ziua 2:

Zona Holbina. De la Murighiol pornim in aval pe bratul Sfantu Gheorge pana la canalul Dunavat si mai departe la canalul Cocos.

Croaziera de 3 zile
Croaziera de 4 zile
Croaziera de 5 zile
Croaziera de 6 zile
Croaziera de 7 zile

click aici pentru a vizualiza traseul croazierei

Incepem sa exploram, in barcile cu motor, de-a lungul umbrosului canal Cocos si a canalului mai larg si mai calm Mustaca. Am ales sa intram in zona Holbina una dintre cele mai spectaculoase parti ale Deltei Dunarii, o retea de mici canale, iazuri si mici mlastini, paradis pentru pasari, regat al plaurului - insule inundate de stuf si radacini - locuri de un farmec aparte, accesibile numai celor privilegiati. Aici oprim motoarele si vaslim in tacere pe apa de limpezimea cristalului. Pe drumul de intoarcere ne vom opri pentru o scurta vizita la o mica pescarie si vom cunoaste pescarii lipoveni. Pana toamna tarziu ei traiesc in constructii asezate pe malul canalului.

Dupa un pranz tarziu pe hotelul plutitor continuam croaziera noastra pe cursul rectificat al canalului Sfantu Gheorghe pentru a ajunge la locul nostru de innoptare- intarea in canalul Perivolovca unde aruncam ancora in vecinatatea padurii de plopi.

Ziua 3:

Mic Dejun matinal pentru pescari si imbarcarea in barcile cu motor pentru programul optional de pescuit. Ceilalti oaspeti vor servi masa in cursul calatoriei hotelului plutitor pe Garla Perivolovca, apoi se vor imbarca la randul lor in barcile cu motor pentru vizitarea rezervatiei. Taranova, Gorgostel, Chiril, Isaac, Dubcova si multe altele dintr-un mare colier de lacuri, sunt locuri de odihna sau hrana pentru colonii de lebede, pelicani si cormorani. Vom vizita lacurile si vom observa ca pestele trebuie impartit intre pescari si pasari. Dupa vizitarea unor asezari pescaresti ne vom intoarce pe hotelul plutitor pentru dejun si vom porni in aval. Vom ancora pe malul bratului Sf. Gheorghe unde, la caldura focului de tabara vom servi cina.

Ziua 4:

Dimineata dupa micul dejun pescarii pot reveni pe lacuri, in timp ce hotelul plutitor va naviga in amonte spre Murighiol, punctul final al calatoriei noastre. Vom servi pranzul in jurul orelor 15 si ne vom lua apoi ramas bun.