English version of this page Version francaise de cette page German version of this page 

Cazare si croaziere in Delta Dunarii, pe hotelurile plutitoare Anastasia 1 si 2


Am ajuns la Mare

Am ajuns la Mare

floare violet

floare violet

Insula Erenciuc

Insula Erenciuc

12 martie 2011 Jack - 5,5 kg

12 martie 2011 Jack - 5,5 kg

Cuib randunica

Cuib randunica

mai multe fotografii

Croaziera de 5 zile in Delta Dunarii

Ziua 1:

Sosire la Murighiol - punctul de plecare (la aproximativ 40 km de resedinta judetului Tulcea) - intalnire la sosire. Transfer cu barci cu motor de la Murighiol la hotelul plutitor - *** Anastasia. Cazare si check in. Bine ati venit la masa de seara.

Ziua 2:

Zona Holbina. De la Murighiol mergem in aval pe bratul Sfantu Gheorge pana la canalul Dunavat si mai departe la canalul Cocos.

Croaziera de 3 zile
Croaziera de 4 zile
Croaziera de 5 zile
Croaziera de 6 zile
Croaziera de 7 zile

click aici pentru a vizualiza traseul croazierei

Incepem sa exploram, in barcile cu motor, de-a lungul umbrosului canal Cocos si a canalului mai larg si mai calm Mustaca. Am ales sa intram in zona Holbina una dintre cele mai spectaculoase parti ale Deltei Dunarii, o retea de mici canale, iazuri si mici mlastini, paradis pentru pasari, regat al plaurului - insule inundate de stuf si radacini - locuri de un farmec aparte, accesibile numai celor privilegiati. Aici oprim motoarele si vaslim in tacere pe apa de limpezimea cristalului. Pe drumul de intoarcere ne vom opri pentru o scurta vizita la o mica pescarie si vom cunoaste pescarii lipoveni. Pana toamna tarziu ei traiesc in constructii asezate pe malul canalului.

Dupa un pranz tarziu pe hotelul plutitor continuam croaziera noastra pe cursul rectificat, al canalului Sfantu Gheorghe pentru a ajunge la locul nostru de innoptare - intrarea in canalul Dranov.

Ziua 3:

Canalul Dranov - unul dintre cele mai vechi canale din Delta Dunarii care impreuna cu canalele Dunavat si Mustaca alimenteaza lacul Razim cu apa dulce. Metodele de pescuit neconventionale din trecut cu gardurile de lemn au redus volumul de apa si latimea canalului facand din acest canal unul dintre cele mai pitoresti trasee din Delta. Aproape de capatul lui vom arunca ancora si luam pranzul. Vom continua sa exploram padurile inundate de salcii si plopi indreptandu-ne, cu barci cu motor, spre lacul Razim si partea sudica a zonei Holbina. Ne vom intoarce la hotelul plutitor pentru cina.

Ziua 4:

Perisor - Soarele rasare din Marea Neagra si apune in Delta, salbaticie si frumusete, plaja si grinduri, nuferi albi si galbeni, salcii, radacini si plauri, canale si lacuri, mistreti si porci salbaticiti, sturioni si stiuci, colonii de cormorani si pelicani, pescarusi si egrete albe, liniste si relaxare. Intr-un cuvant - fascinant.

Ziua 5:

Vom naviga in amonte pe canalul Dranov, survolati poate si de codalbi- specie de vultur strict protejata, continuandu-ne calatoria spre punctul final, Murighiol. Vom servi pranzul si ne vom lua ramas bun.