English version of this page Version francaise de cette page German version of this page 

Cazare si croaziere in Delta Dunarii, pe hotelurile plutitoare Anastasia 1 si 2


Excursiile noastre

Excursiile noastre

Stiuca umpluta

Stiuca umpluta

Pelicani la Sachalin

Pelicani la Sachalin

Lipitoarea

Lipitoarea

Spre Babina

Spre Babina

apusul

apusul

Localnica din Sf. Gheorghe

Localnica din Sf. Gheorghe

mai multe fotografii

Croaziera de 7 zile in Delta Dunarii

Ziua 1:

Sosire la Murighiol - punctul de plecare (la aproximativ 40 km de resedinta judetului Tulcea) - intalnire la sosire. Transfer cu barci cu motor de la Murighiol la hotelul plutitor - *** Anastasia. Cazare si check in. Bine ati venit la masa de seara.

Ziua 2:

Zona Holbina. De la Murighiol mergem in aval pe bratul Sf. Gheorghe pana la canalul Dunavat si mai departe la canalul Cocos.

Croaziera de 3 zile
Croaziera de 4 zile
Croaziera de 5 zile
Croaziera de 6 zile
Croaziera de 7 zile

click aici pentru a vizualiza traseul croazierei

Incepem sa exploram cu barcile cu motor de-a lungul umbrosului canal Cocos si a canalului mai larg si mai calm, Mustaca. Am ales sa intram in zona Holbina una dintre cele mai spectaculoase parti ale Deltei Dunarii, o retea de mici canale, iazuri si mici mlastini, paradis pentru pasari, regat al plaurului- insule inundate de stuf si radacini - locuri de un farmec aparte, accesibile numai celor privilegiati. Aici oprim motoarele si vaslim in tacere pe apa de limpezimea cristalului. Pe drumul de intoarcere ne vom opri pentru o scurta vizita la o mica pescarie si vom cunoaste pescarii lipoveni. Pana toamna tarziu ei traiesc in constructii asezate pe malul canalului.

Dupa un pranz tarziu pe hotelul plutitor continuam croaziera noastra pe cursul rectificat, al canalului Sfantu Gheorghe pentru a ajunge la locul nostru de innoptare - intrarea in canalul Dranov.

Ziua 3:

Canalul Dranov - unul dintre cele mai vechi canale din Delta Dunarii care impreuna cu canalele Dunavat si Mustaca alimenteaza lacul Razim cu apa dulce. Metodele de pescuit neconventionale din trecut cu gardurile de lemn au redus volumul de apa si latimea canalului facand din acest canal unul dintre cele mai pitoresti trasee din Delta. Aproape de capatul lui vom arunca ancora si luam pranzul. Vom continua sa exploram padurile inundate de salcii si plopi indreptandu-ne, cu barci cu motor, spre lacul Razim si partea sudica a zonei Holbina Ne vom intoarce la hotelul plutitor pentru cina.

Ziua 4:

Perisor - Soarele rasare din Marea Neagra si apune in Delta, salbaticie si frumusete, plaja si grinduri, nuferi albi si galbeni, salcii, radacini si plauri, canale si lacuri, mistreti si porci salbaticiti, sturioni si stiuci, colonii de cormorani si pelicani, pescarusi si egrete albe, liniste si relaxare. Intr-un cuvant - fascinant.

Dupa pranz noi vom face toate pregatirile pentru o cina pitoreasca si foc de tabara iar dumneavoastra puteti opta intre excursii cu barca sau inot si plaja la mare.

Ziua 5:

Insula Perisor. Ne indreptam spre Tarata pentru plimbarea pe insula. Vom vedea bazinele de peste abandonate, renumite acum pentru pescuitul sportiv al stiucii. La intoarcere ar trebui sa ne uitam dupa vidre, sobolani de apa (bizami), caini salbatici (enoti) si pasari care cuibaresc.

In timpul pranzului vom ridica ancora, continuand traseul la bordul hotelului plutitor in amonte de canalul Perisor pentru a ajunge la urmatorul loc de innoptare - intrarea in canalul Perivolovca - unde aruncam ancora in vecinatatea padurii de plopi de pe malul stang al Bratului Sf.Gheorghe.

Ziua 6:

Mic Dejun matinal pentru pescari si imbarcarea in barcile cu motor pentru programul optional de pescuit. Ceilalti oaspeti vor servi masa in cursul calatoriei hotelului plutitor pe Garla Perivolovca, apoi se vor imbarca la randul lor in barcile cu motor pentru vizitarea rezervatiei. Taranova, Gorgostel, Chiril, Isaac, Dubcova si multe altele dintr-un mare colier de lacuri, sunt locuri de odihna sau hrana pentru colonii de lebede, pelicani si cormorani. Vom vizita lacurile si vom observa ca pestele trebuie impartit intre pescari si pasari. Dupa vizitarea unor asezari pescaresti ne vom intoarce pe hotelul plutitor pentru dejun si vom porni in aval . Vom ancora pe malul Bratului Sf. Gheorghe unde, la caldura focului de tabara vom servi cina.

Ziua 7:

Dimineata dupa micul dejun pescarii pot reveni pe lacuri, in timp ce hotelul plutitor va naviga in amonte spre Murighiol, punctul final al calatoriei noastre.

Vom servi pranzul in jurul orelor 15 si ne vom lua apoi ramas bun.